RSAC “Mežciems’ sveic 100 gadu jubilejā

2019. gada 21. augustā Rīgas sociālās aprūpes centrs “Mežciems” sveica centra iedzīvotāju – Veras kundzi ar simtgades jubileju.
Klātesot draugiem un dēlam, Veras kundze uzklausīja Latvijas Valsts prezidenta, Centra direktores un citus apsveikumus.
Par godu skaistajai dzīves jubilejai Veras kundze saņēma dāvanas un novēlējumus no klātesošajiem. Īpašs apsveikums bija arī Centra iemītnieku sagatavotā dziesma.
Veras kundze Rīgas pašvaldības sociālās aprūpes centrā dzīvo jau 9 gadus. Uz Latviju atbraukusi kopā ar vīru 1944. gadā no Baltkrievijas, kad viņai bija 25 gadi. Gaviļniece klātesošajiem stāstīja, ka vienmēr ir bijusi pozitīva un dzīvespriecīga.
Par Latviju un šeit dzīvojošajiem jubilāre saka tikai labus vārdus, ļoti novērtē Latvijas viesmīlīgos, strādīgos cilvēkus. 75 Latvijā nodzīvotos mūža gadus Veras kundze atceras ar gandarījumu un prieku. Veru priecē dēls, mazmeita, māsu un brāļu bērni.
Pozitīvismu un optimismu gaviļniece novēlēja klātesošajiem un citiem Centra iemītniekiem.

Rīgas domes 03.07.2007. saistošie noteikumi Nr.81 „Par pabalstu simts un vairāk gadu sasniegušām personām” paredz pabalstu jubilejā simts un vairāk gadus sasniegušajiem rīdziniekiem 150 eiro apmērā. 2018. gadā šo pabalstu saņēma 70 rīdzinieki. 2019. gadā līdz 22.augustam šo pabalstu saņēmuši 55 rīdzinieki.
Rīgas domes 150 eiro pabalsts ir materiāls atbalsts personām, kuras sasniegušas 100 un vairāk gadu. Pabalstu saņem personas, atbilstoši personas deklarētajai pamata dzīvesvietai Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā.
Pabalsta apmērs, piešķiršanas un izmaksas kārtība:
*Pabalstu piešķir, nepieprasot iesniegumu.
*Rīgas Sociālais dienests piešķir pabalstu katru gadu mēnesī, kad persona sasniedz 100 un vairāk gadu.
*Rīgas Sociālais dienests pabalstu izmaksā skaidrā naudā, to piegādājot personai dzīvesvietā.
Šo sociālo pabalstu apmaksā no Rīgas domes budžeta līdzekļu programmas „Sociālie pabalsti Rīgas pilsētas iedzīvotājiem” un to administrē Rīgas Sociālais dienests.
Informāciju par sociālā darba speciālistu pieņemšanas laikiem un atbildes uz jautājumiem par sociālajiem pakalpojumiem un sociālajiem pabalstiem Rīgas pašvaldībā var saņemt, zvanot pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055, P,O,T,C no 9:00 – 17:00 un Pt no 9:00 – 16:00. Ārpus darba laika darbojas automātiskais atbildētājs. Darba dienās darba laikā informāciju var saņemt pa Rīgas Sociālā dienesta tālruni 67105048. Plašāku informāciju par sociālo palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem Rīgā var iegūt Labklājības departamenta mājas lapā www.ld.riga.lv.

Informāciju sagatavoja: Rīgas domes Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja Lita Brice, tālr. 67105925; mob.tālr. 26385691, e-pasts:lita.brice@riga.lv