Sveicam Rīgas sociālā darba speciālistus profesionālajos svētkos!16.03.2021 08:42

RD Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte sveic Rīgas pašvaldības sociālā darba speciālistus Vispasaules sociālā darba dienā: „Cilvēcība, cilvēkmīlestība, uzticēšanās, spēja sajust otra sāpes kā savējās, augsts profesionālisms raksturo mūsu sociālā darba speciālistus. Paldies par jūsu sirdsdarbu, par jūsu neizsīkstošo vēlmi sniegt atbalstu un rast risinājumus. No sirds sveicu Jūs profesijas svētkos! Lai Jums visiem veselība, spēks, izturība un kaut mazs, bet priekpilns mirklis sev un saviem mīļajiem!”

Aicinām iepazīties ar video sveicienu kolēģiem un stāstu par Rīgas domes Labklājības departamenta pakļautības iestāžu daudzveidīgo darbu un sociālajiem darbiniekiem, kuri lepojas strādāt sociālajā nozarē: www.youtube.com/watch?v=RsAcO2bRLUY.

Rīgas domes Labklājības departamentā un 6 tā pakļautības iestādēs: Rīgas Sociālajā dienestā (turpmāk – RSD), Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centrā, Rīgas patversmē, 3 sociālās aprūpes centros strādā 1300 darbinieki, tai skaitā 411 sociālā darba speciālisti, pārsvarā sievietes. Bet kopumā sociālo darbinieku skaits Rīgā ir daudz lielāks, tie ir cilvēki, kuri strādā dienas aprūpes un krīzes centros, pansionātos, patversmēs, un palīdz cilvēkiem izprast un orientēties sarežģītajās situācijās, konsultē par iespējamajiem palīdzības veidiem, lai uzlabotu dzīves kvalitāti.

Galvaspilsētā piedāvātais sociālo pakalpojumu klāsts ir daudzveidīgs un diferencēts atbilstoši konkrēto mērķgrupu vajadzībām: bērniem, pieaugušajiem, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, bezpajumtniekiem, senioriem, bez darba palikušajiem un citiem. Sociālo pakalpojumu sniegšanā aktīvi piedalās sociālie partneri - nevalstiskās organizācijas un privātie pakalpojumu sniedzēji, tādējādi nodrošinot, lai sociālo palīdzību saņemtu ikviens rīdzinieks, kam tas ir nepieciešams.

RSD nodarbojas ar sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu organizēšanu un sniegšanu Rīgas iedzīvotājiem. Pie sociālajiem darbiniekiem pēc palīdzības un atbalsta var vērsties ikviena pašvaldības teritorijā dzīvojoša ģimene vai persona neatkarīgi no tās statusa. Sociālo darbinieku konsultācijas ir pieejamas bez maksas. Jāuzsver, ka katrs klients un katrs gadījums ir individuāls un sociālais darbinieks izvērtē, ko tieši piedāvāt. Darbinieki strādā, ievērojot konfidencialitāti un ņemot vērā likumus un normatīvos aktus. Pašlaik rīdziniekiem ir nodrošināti 16 sociālie pabalsti un vairāk kā 50 sociālo pakalpojumu veidi. RSD darbinieki strādā 11 teritoriālajos centros un šobrīd darbu ar klientiem turpina attālināti – sazvanoties, sazinoties ar video zvanu starpniecību un dažādos citos veidos,uzrunājot klientus. Sociālais darbs neapstājas ne uz mirkli!

Rīgas Sociālajā dienestā strādā vairāku jomu sociālā darba speciālisti, lai klients vienuviet varētu saņemt pēc iespējas plašāku pakalpojumu klāstu – sākot no sociālās palīdzības noformēšanas, kas ir izziņas par atbilstību noteiktam statusam vai ienākumu līmenim un pabalsti, beidzot ar sociālā darba pakalpojumu, kas palīdz risināt dažādas sociālās problēmas gadījumos, kad klientam nav pietiekami resursi, lai pats tās spētu risināt.

Ar plašāku informāciju par Rīgas pašvaldībā pieejamo sociālo palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem, iestāžu atrašanās adresēm un sniegto pakalpojumu veidiem var iepazīties RD Labklājības departamenta mājas lapā ld.riga.lv. Plašāku informāciju iespējams iegūt, zvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 80005055, ārpus darba laika darbojas balss pastkastīte vai darba dienās darba laikā pa Rīgas Sociālā dienesta informatīvo tālruni 67105048. Rīgas domes Labklājības departamenta aktualitātēm var sekot līdzi sociālā tīkla Facebook profilā: www.facebook.com/labklajibasdepartaments.