• RDLD - LV
  • DEPARTAMENTS
  • Aicinām atbalstīt Rīgas domes Labklājības departamenta pētījumu Eiropas Sociālā tīkla konkursa finālbalsojumā

Aicinām atbalstīt Rīgas domes Labklājības departamenta pētījumu Eiropas Sociālā tīkla konkursa finālbalsojumā09.11.2020 11:00

Ir izziņots finālbalsojums Eiropas Sociālā tīkla konkursam “Izcili sasniegumi sociālo pakalpojumu nozarē Eiropā”, kurā Eiropas Sociālo pakalpojumu balvai kategorijā “Pētniecības projekts” ir izvirzīts Rīgas domes Labklājības departamenta pētījums “Jauniešu ar uzvedības traucējumiem programmu izvērtējums”.

Kategorijā “Pētniecības projekts” ir nominēti 6 pētniecības projekti. Labklājības departamenta konkurenti šajā kategorijā ir pārstāvji no Velsas, Vācijas, Spānijas, Beļģijas un Peru. Konkurenti ir vērā ņemami, pateicoties to iedzīvotāju skaitam un aktivitātei.

Aicinām ikvienu rīdzinieku un citus interesentus atbalstīt ar savu balsi šo pētījumu, lai Rīgas pilsētas pašvaldības labais vārds un tās labā prakse izskan Eiropas mērogā. Nobalsot var šeit (sarakstā meklējiet „Research Project Award - Public Vote”): https://essa-eu.org/vote-now/. Balsošana notiks līdz 26. novembrim.

Kopumā konkursa 5 kategorijās tika iesniegti vairāk kā 80 dažādi projekti un inovatīvi pakalpojumi. Uzvarētāju noteiks publiskais balsojums 35% un žūrijas balsojums 65%. Uzvarētāju paziņošana šajās kategorijās notiks 4. decembrī.

Jāpiebilst, ka Rīgas pilsētas pašvaldība šajā konkursā piedalījās arī pagājušajā gadā un ieguva godpilno 5. vietu nominācijā “Labās prakses metodes un instrumenti” par aprūpes plānošanas sistēmu “ApSis”, kuru Rīgas Sociālais dienests izmanto kā efektīvu rīku administratīvo resursu mazināšanai.

Eiropas Sociālo pakalpojumu balvu organizē Eiropas Sociālais tīkls, lai atzītu izcilību sociālajos pakalpojumos, akcentējot veiksmīgas pieejas un paveikto darbu to vidū, kuri administrē, plāno un sniedz sabiedriskos sociālos pakalpojumus visā Eiropā. Šis tīkls ir izveidots, lai apgūtu inovatīvus risinājumus un uzlabotu sociālo pakalpojumu kvalitāti. Tas apvieno institūcijas, kuras veido, pārvalda un īsteno sociālos pakalpojumus. Rīgas domes Labklājības departaments piedalās tīkla pasākumos kopš 2013. gada sākuma, bet Rīgas pilsētas pašvaldība oficiāli Eiropas Sociālā tīklā darbojas kopš 2013. gada oktobra.